Auto detailing

Bent u op zoek naar een professioneel auto detailing bedrijf? Dan bent u bij Car Care Expert aan het juiste adres. Als een van de eerste gevestigde bedrijven voor auto detaillering hebben we een grondige kennis en begrip – door praktische ervaring – van enkele van de zeldzaamste en meest waardevolle motorvoertuigen. We hebben op zijn minst bijna elk gerenommeerd detailleringsproduct gebruikt en hebben uitgebreide kennis van de ingrediënten die resultaten opleveren.

 

Auto detailing

Car Care Expert is ontstaan ​​uit de wens om detailleringsservice op de markt te brengen voor autobezitters en- liefhebbers. Een service bieden die streeft naar perfectie in elk detail, om die extra waarde toe te voegen aan uw voertuiginvestering. Om dit te bereiken, streven we ernaar om te voldoen aan de normen van deze levensgenieter van de auto en detaillering, en zelfs die normen te overtreffen, het exterieur van uw auto ervaart een diepste look en de gloed in uw interieur het warmst. Elke service is op maat gemaakt om ongewone resultaten te behalen in overeenstemming met onze naam Car Care Expert. Wij zijn een volledig verzekerd autopoets en detailleringsbedrijf dat Nederland bedient en de meeste delen van Amsterdam. We zijn trots op de beste autoverzorgingsdienst die beschikbaar is in Nederland.

 

Bekijk al onze pakketen.

Wat is auto detailing?

Wat is auto detailing? We krijgen vaak de vraag ‘wat is auto detailing?’, Dus we dachten laten we dat eens goed uitleggen. De term car detailing ‘detaillering’ was aanvankelijk een Amerikaanse term die hier waarschijnlijk begin jaren negentig naar voren kwam. Over het algemeen is de juiste definitie voor de term autodetails het zorgvuldig reinigen, polijsten en beschermen van alle onderdelen van een voertuig van boven tot onder, van binnen en van buiten, met behulp van speciaal gereedschap en producten die normaal niet door een typische autoreiniger worden gebruikt. Het omvat echter geen lak- en carrosseriereparaties, hoewel er soms lichte cosmetische restauratiewerkzaamheden zullen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het bijwerken van steenslag en het nat schuren van blanke lak, afhankelijk van de staat van het voertuig en de detailer in kwestie. Het belangrijkste gebied en doel van autodetails is om het lakwerk van de auto volledig te verbeteren en te herstellen door lichte krassen en swirls te verwijderen die in de loop van de tijd zijn aangebracht en die het licht zodanig reflecteren dat ze een onooglijk en lelijk aanzicht op het oppervlak geven. Voordat dit wordt gedaan, moet de buitenkant echter grondig worden gewassen en gereinigd om zoveel mogelijk vuil en verontreinigingen te verwijderen.

 

 

De eerste stap schuimen:

Auto detailing

De eerste stap van het auto detailing proces aan de buitenkant is het voertuig volledig op te schuimen en te laten weken, dit helpt om vuil te verzachten van het oppervlak voordat het wordt voorgespoeld. Tijdens het weken kan een detailleringsborstel met zachte haren worden gebruikt om gebieden zoals raamrubbers, plastic roosters, sierdetails in beweging te brengen. Het schuim wordt samen met het losgekomen vuil en aanslag vervolgens grondig weggespoeld. Voordat de lak wordt gewassen, worden de wielen en de wielkasten meestal grondig gereinigd, aangezien dit de vuilste en meest vervuilde onderdelen van een voertuig zijn. Speciale borstels en wielreinigingsproducten worden gebruikt om vuil en aangekoekt remstof te verwijderen uit alle delen van de wielen,  inclusief ophangingscomponenten, remklauwen, rond wielmoeren en zelfs van de wielkasten. Nadat de wielen grondig zijn gereinigd, kan het lakwerk van boven naar beneden worden gewassen met pluche washandschoenen in plaats van sponzen en zachte doeken. Die allemaal helpen om te voorkomen dat er schade (in de vorm van lichte krassen en krulsporen) worden toegebracht. Het volledige wasproces, inclusief de wielen en kasten, kan tot twee uur duren, afhankelijk van de grootte en staat van het voertuig. Na het wassen wordt het lakwerk met een speciale kleistaaf voor auto’s en een smeermiddel dat voorzichtig alle gebonden oppervlakteverontreinigingen verwijdert die alleen door wassen niet kunnen worden verwijderd. Dit is een belangrijke stap in het auto detaillering proces, aangezien deze verontreinigingen het polijstproces kunnen belemmeren en een afwerking van topkwaliteit kunnen voorkomen.

 

Het polijstproces

Autopoetsbedrijf Zwanenburg

Nadat het lakwerk goed is gereinigd en voorbereid, wordt het gepolijst om lichte krassen, swirls, waasvorming, oxidatie en andere onvolkomenheden in het oppervlak te verwijderen. Dit gebeurt meestal met een roterende of dubbelwerkende polijstmachine, omdat deze het mogelijk maken de polijstproducten grondig in het oppervlak in te werken en af ​​te breken en zo over het algemeen betere resultaten te geven. Lakwerk kan echter effectief met de hand worden gepolijst met de juiste producten en ook met voldoende tijd en moeite kunnen mooie resultaten worden bereikt. Het polijstproces is meestal een taak die uit meerdere stappen bestaat, aangezien verschillende polijstmiddelen worden gebruikt om de afwerking te corrigeren en te verfijnen en het opnieuw een aantal uren of zelfs dagen kan duren, afhankelijk van de grootte en de staat van het voertuig. Dit is meestal het meest betrokken, arbeidsintensieve en tijdrovende deel van het autodetailleringsproces. Na te zijn gepolijst en gecorrigeerd van eventuele onvolkomenheden, wordt de lak beschermd en verzegeld.

Voorbereiding voor een waxlaag

Sommige detailers kiezen ervoor om een ​​reinigingsproduct te gebruiken dat de lak voorbereidt op wax en ervoor zorgt dat deze goed hecht aan het oppervlak. Hoogwaardige natuurlijke pasta-wax op carnauba-basis en synthetische polymeer af dicht middel worden gebruikt om maandenlang sterke, langdurige bescherming te bieden en een ongelooflijke glans te creëren. Meerdere lagen wax en sealant worden vaak aangebracht om een ​​optimale duurzaamheid en glans te garanderen. Is het lakwerk voldoende gepolijst, verbeterd en beschermd, dan worden de overige exterieurdelen aangepakt. Ramen en glas zijn ook gepolijst en beschermd, net als alle metalen en chromen onderdelen. Rubbers, plastic en vinyls worden nieuw leven ingeblazen om ze weer tot leven te wekken en ze te beschermen tegen de elementen.

Wielen en remklauwen polijsten

De wielen en zelfs de remklauwen kunnen ook worden gepolijst en in de wax gezet met daarvoor bestemde producten die ze verder verbeteren en beschermen en een detailniveau geven dat verder gaat dan dat van een normale auto. Het motorcompartiment wordt ook altijd goed schoongemaakt, gepolijst, aangekleed en beschermd tijdens het detailleringsproces van de auto, met behulp van een reeks schoonmaakproducten en borstels, maar het verschilt van persoon tot persoon bij welk deel van het proces het wordt uitgevoerd. Sommigen geven er de voorkeur aan om het eerst aan te pakken voordat de rest van de auto, terwijl anderen het misschien schoonmaken nadat de buitenkant is gedetailleerd, voordat ze naar het interieur gaan. Een interieurdetail bestaat uit het stofzuigen en grondig shamponeren van alle bekleding om eventuele verontreinigingen en vlekken te verwijderen. Hemelbekleding wordt gereinigd, leer grondig geschrobd om vuil uit de nerf te verwijderen en vervolgens geconditioneerd en beschermd. Kunststoffen, vinyl en bekleding worden gereinigd en aangekleed met geschikte producten om ze te doen herleven en te beschermen tegen de zon, waarna het autoglas ook wordt gereinigd en gepolijst om een ​​kristalheldere, veegvrije afwerking te geven.

glasscoating & Full Car Detailing treatment

Auto detailing –

Delen