Detailing

Een detailer is iemand die het uitgebreid en nauwkeurig verzorgen van het exterieur en interieur van een voertuig uiterst serieus neemt. Doel is om een voertuig weer in nieuwstaat te brengen. Het is een term die in ons land nog niet heel bekend is maar bij Car Care Expert zijn we elke dag bezig om voertuigen weer helemaal nieuw te krijgen. We gebruiken de nieuwste technieken en de meest kwalitatief hoogwaardige middelen om ons doel te bereiken; uw voertuig in nieuwstaat brengen, dat is wat een detailer doet.

Wat betekent dat voor de buitenkant?

Zelfs het voorbereidende schoonmaken van de auto is anders dan gebruikelijk. Na het met speciale middelen grondig schoonwassen wordt ook het hardnekkigste vuil uit de lakporiën getrokken. Dit gebeurt door het afnemen van de lak met een clay-bar, een speciale, kleiachtige stof. Het gebruikelijke poetsen maakt onvolkomenheden alleen maar onzichtbaar, terwijl het bij detailing draait om het perfectioneren van de autolak, daarom maken wij géén gebruik van producten op basis van ‘fillers’. Deze maken door opvullen aanwezige krasjes wel onzichtbaar, maar verwijderen ze niet. Bij detailing worden de krasjes eerst weg gepolijst zodat uiteindelijk, na het aanbrengen van een beschermlaag, de mooiste en diepste glans van de lak bereikt word.

Vanzelfsprekend kunnen ook de verschillende kunststofdelen na dieptereiniging door ons weer in nieuwstaat gebracht worden.
Lichtmetalen velgen kunnen wij onder handen nemen, met een langdurig fraai resultaat. Helaas zijn beschadigingen aan het lichtmetaal niet weg te nemen.

Wat betekent dat voor de binnenkant?

Ook voor het interieur kunnen we die extra stap verder gaan. Na het gebruikelijke stofzuigen van de binnenkant en het afnemen van dashboard etc. kan de bekleding een dieptereiniging plus een beschermende behandeling ondergaan. Voor dieptereiniging van kunststof delen en ‘rubbers’ gebruiken we een grondige stoomreiniging. Als er nog onaangename luchtjes in het interieur hangen, lossen de specialisten van Car Care Expert dat ook effectief op middels van een ozon generator.