Exclusieve behandelingen

Car Care Expert biedt klanten niet alleen een waspakket aan, maar ook exclusieve behandelingen zoals Glascoating, Teflon, Diamond Brite, WaxGuard, Waxoyl en Nano bescherming. Wij bieden ook extra bescherming aan voor uw auto interieur. Denk hierbij aan de stoffen stoelen die voorzien kunnen worden van een nanocoating waarmee stoelen vuil en vloeistof afstotend worden. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

De gepatenteerde harde hoogglansbescherming van Diamondbrite geeft bescherming tegen o.a. wegenzout, zure regen, industrie uitstoot, verkeersvuil, insecten resten en andere atmosferische vervuilingen welke op de auto terecht komen. Verkleuring en verbleken door ultraviolet zonlicht is verleden tijd, terwijl vogel uitwerpselen zo goed als geen schade meer veroorzaken, als deze maar binnen de 24 uur worden verwijderd. Na de behandeling met de Diamondbrite bekleding bescherming is ook uw bekleding voorzien van een onzichtbare beschermlaag die zich hecht in de vezels van de bekleding. De Diamondbrite bekleding bescherming zal voorkomen dat vlekken zich in de bekleding vastzetten. De gemorste vloeistoffen, zoals koffie, limonade, ijs en alledaagse vervuiling kunnen eenvoudig worden verwijderd met schoon water en een doekje. Ook hondenharen zijn eenvoudig te verwijderen. Net zoals de Diamondbrite lakverzegeling heeft ook de Diamondbrite bekleding bescherming zes jaar schriftelijke garantie.

Na het polijsten is een Waxguard lakverzegeling de ultieme finishing touch. Waxguard lakverzegeling zorgt voor een hoge en diepe glans van uw auto. Dankzij de homogene beschermlaag biedt het extreem goede bescherming tegen UV-straling, strooizout, luchtverontreiniging, straatvuil en allerlei weersomstandigheden. Na behandeling met Waxguard ontvangt u bij Car Care Expert maar liefst 2 jaar garantie met een officieel certificaat.

Ceramic coating oftewel glascoating genoemd. Dit is de nieuwste generatie van lakbescherming voor uw auto. Voor de goede orde; dit gaat dus veel verder dan producten met Teflon of of de waxoyl-achtigen. Het gaat ook nog een stap verder dan het veel gehoorde begrip “nano”-coating. Een glascoating is een coating op basis van Siliciumdioxide (SiO2) en biedt de meest duurzame (harde) bescherming voor uw lak (9H). De oorsprong ligt in het gebruik op treinen en vliegtuigen. Er zijn meerdere merken en varianten verkrijgbaar. Elke detailer heeft hierin een voorkeur en zal bij zijn merk zweren. De glascoating sluit het lakoppervlak geheel af en verzegelt dit langdurig.”minimaal 2 jaar” Een merk heeft meestal verschillende varianten van de coating in het programma. Deze variëren in hardheid en duurzaamheid en daarmee ook in prijs. Welk product bij uw auto het beste past, hangt vooral af van de gebruiksintensiteit en van de dagelijkse omstandigheden waarin uw auto zich bevindt. Door de bovengenoemde hardheid van de glascoating wordt het lakoppervlak voorzien een duurzame slijtvaste laag. De laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring door zonlicht), teer, boomhars, inbranden van vogelpoep, strooizout, en andere factoren. In een meest extreem geval beschermt de glas-coating zelfs tegen krassen in het lakoppervlak. Om het theoretisch te onderbouwen; het heeft allemaal te maken met grip. De grip die bovengenoemde factoren hebben op het lakoppervlak verminderd. Dit komt doordat de glascoating de poriën van de lak vult, waardoor bovengenoemde factoren minder grip hebben op het lakoppervlak dan wanneer deze onbeschermd is. Nog een bijkomend voordeel van een glascoating is de glans. De uitstraling van de lak of het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc) veranderd. De glansgraad van een glascoating ligt hoger dan die van de originele lak. Bovendien verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen beter naar boven komen. Bij donkere kleur wordt de kleur dieper, zo wordt bijvoorbeeld een unikleur zwarte auto echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating op de lak zit hetzelfde.

De laklaag van uw auto krijgt met Waxoyl een hoogglanzend en moeilijk doordringbaar pantser. Hierdoor is de lak beter bestand tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV-straling, zure regen, modder, strooizout en luchtverontreiniging. Dankzij een grondige behandeling met Waxoyl ontstaat een lakverzegeling die garandeert dat het exterieur van uw auto zijn diepe glans behoudt.

Dagelijks krijgt de laklaag van uw auto te maken met nadelige negatieve weersinvloeden. De lak gaat met de tijd zienderogen achteruit en verliest dan zijn kleur en glans. De lakverzegeling is een moeilijk doordringbare pantser voor de lak. Het beschermd en houdt uw lak in prima conditie. Reinigen met een milde shampoo is voldoende voor een blijvend resultaat. U bespaart dus aanmerkelijk op uw onderhoudskostenTeflon is een product met PTFE beter bekend als Teflon. Teflon is een hechtmiddel dat de eigenschap heeft zelf wel te hechten aan stalen en lakken maar geen materiaal aan zich laat hechten. Teflon sluit de poriën van de lak af, zodat vuil e.d. zich niet meer zo gemakkelijk kan hechten aan de lak, hierdoor wordt de auto minder snel vuil en laat zich veel makkelijker reinigen.