Hars verwijderen van auto? Hars is de meest hardnekkige vervuiler van een auto. Het is een natuurlijke bescherming van de boom tegen insecten en schimmels. Het geeft een zeer hardnekkige vervuiling door de sterke hechting op autolak. Er zijn verschillende methoden om houtsap van een auto te verwijderen. Daarom is het verwijderen van houtsap van uw auto een hele klus.

U heeft de keuze uit professionele schoonmaakproducten of het gebruik van huishoudelijke, tuin- en keukenproducten. Toch is het verstandig om de lakreactie met elke methode te testen. Probeer het daarom eerst op een plek die niet duidelijk zichtbaar is.

Klei is een zeer effectief materiaal om hars uit autolak te verwijderen. Deze bijzondere klei is te koop via internet of in een speciaalzaak. Spuit de lak in met de zogenaamde detailerspray, kneed de klei tot een zachte pasta en wrijf deze in de beschadigde lak.

Het vuil blijft aan de harde en plakkerige klei plakken. Polijst vervolgens de lak om eventuele microkrasjes te verwijderen. Een effectieve maar tijdrovende methode om hars uit de auto te verwijderen.

Harsverwijderaar is een gebruiksklare oplossing om hars uit uw auto te verwijderen. De vloeistof kan direct op de verf worden aangebracht, waarna de hars oplost. Gebruik een zachte doek om hardnekkige vlekken te verwijderen en spoel goed af met water. Laat de vloeistof niet te lang in de lak trekken om doffe vlekken te voorkomen.

Verschillende reinigingsmiddelen voor hars te verwijderen

Verschillende reinigingsmiddelen zijn ook geschikt om hars uit een auto te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn oplosmiddelen zoals gezuiverde alcohol. Deze methode is echter niet geschikt voor kunststof onderdelen. Ook een nagellakremover of een speciaal stickeroplosmiddel is een goed alternatief.

Hars van auto verwijderen kan ook met terpentine. Verdun de terpentine lichtjes en met water. Onder de kookproducten zijn bakboter, olijfolie en slaolie geschikt. Smeer de vervuilde lak in en laat deze 15 minuten intrekken. Spoel daarna de auto grondig af met water.

De beste manier om harsophoping op de lak van uw auto te voorkomen, is door uw auto niet onder harsbomen te parkeren. Omdat de hars slecht hecht aan een glad oppervlak, zal een auto die goed in de was is gezet minder vatbaar zijn voor vervuiling. Eventueel opgedroogde harsen zijn dan gemakkelijker te verwijderen met een waslaag op uw auto.

 

Hars verwijderen van auto

Naald-, linde- of esdoorn hars is moeilijk van uw auto te verwijderen. Vooral als de hars er al een tijdje op zit en is uitgehard. U kunt proberen om de pas gevallen hars te verwijderen met lauw water, autoshampoo en een zachte doek of vezeldoek.

Wellicht ten overvloede, maar gebruik nooit een schuurspons want deze geeft 100% krasgarantie. Vermijd altijd overmatige kracht met een zachte vezeldoek bij het verwijderen van vuil van de autolak, ook om krassen te voorkomen.

Lukt dit niet met water en zeep, gebruik dan geen agressieve middelen maar breng uw auto naar Car Care Expert. Gebruik een speciaal product, zoals een harsverwijderaar, zoals Valma of Sonax. Dit werkt prima en is niet schadelijk voor de lak.

Hars verwijderen auto kunt het beste overlaten aan een professioneel autopoetsbedrijf als Car Care Expert. Ook voor teer verwijderen van uw auto bent u bij ons aan het juiste adres.
Tip voor het verwijderen van hars van uw auto

Een goede tip voor het verwijderen van hars en ander vuil uit bomen is: besteed het uit aan een professioneel autopoetsbedrijf.

De schoonmakers van Car Care Expert kunnen dit voor u op een professionele manier verwijderen. Het is beter om lakschade te voorkomen laat dus de harslaag niet uitharden en zorg er altijd voor om de hars zo snel mogelijk te laten verwijderen.