Auto laten polijsten

Wanneer is het verstandig om uw auto te polijsten? Als de lak van uw auto in de loop van de jaren dof is geworden en krassen heeft opgelopen, dan laat u uw auto polijsten. Polijsten is eigenlijk niets anders dan een heel dun laagje van de lak afschaven. Door deze behandeling worden kleine krasjes en beschadigingen verwijderd en wordt de lak weer egaal. Een egale lak kan het licht beter reflecteren en hierdoor krijgt de lak zijn glans weer terug. Bij diepere krassen volstaat het polijsten van de lak niet en zal er gebruik moeten worden gemaakt van een andere hersteltechniek. Ook in dat geval kunnen we u bij Car Care Expert in Zwanenburg prima verder helpen.

Contact

Krasjes verwijderen uit de lak

Kleine krasjes en beschadigingen op de lak van uw auto zijn bijna niet te voorkomen. Misschien strijkt uw sleutelbos per ongeluk langs het portier of raakt u zijdelings een struik waardoor de lak licht beschadigt raakt. Speciaal voor dit soort oppervlakkige schades en krasjes is polijsten dé beste oplossing. Waarom? Het is een stuk goedkoper dan wanneer u de auto opnieuw zou laten spuiten en het resultaat is hetzelfde: uw auto zal er weer als nieuw uitzien!

auto polijsten
Porsche poetsen

Onze werkwijze

Met grote passie en uiterste precisie voorziet Car Care Expert in Zwanenburg uw voertuig van een polijstbehandeling. De werkwijze die wij bij een auto polijsten hanteren leest u hieronder:

1. Met uitsluitend hoogwaardige professionele reinigingsmiddelen beginnen wij met een grondige wasbeurt van de auto. Dit is nodig om al het vuil te verwijderen en verder te gaan op een schone basis.

2. Na het grondig wassen wordt de autolak behandeld door middel van een kleibehandeling. Met een blokje klei wordt al het hardnekkig vuil verwijderd dat na de wasbeurt is blijven zitten. Ook vuil dat de lak na verloop van tijd kan aantasten wordt hiermee weggehaald. Denk hierbij aan insecten, boomhars en teer.

3. Na de kleibehandeling van uw auto kunnen we beginnen met het polijsten van de lak. Dit gaat in drie stappen; grof, middel en fijn. Bij de grove polijstbeurt worden de diepe krassen behandeld, bij de middelste stap wordt de lak van uw auto weer op glans gebracht en met de laatste, fijne stap worden de kleine ronde waskrasjes, ook wel swirls genoemd, verwijderd.

goedkoop autopoetsen
Autpoetsbedrijf polijsten

Pas op voor goedkope autopoetsbedrijven

Hieronder een auto die we kregen van een klant nadat die z’n auto had laten polijsten voor heel weinig. Nadat wij hem hebben gepolijst zag die er weer als nieuw uit.

Nadat wij uw voertuig hebben gepolijst, wordt deze ontvet en is het de bedoeling dat de lak beschermd is tegen verschillende factoren van buitenaf. Denk hierbij aan teer, hars en UV-stralen. Wij bieden verschillende beschermingen aan voor na de polijstbehandeling.

  • Standaardwax; deze beschermt uw voertuig tot 6 maanden lang.
  • WaxGuard; dit is een uniek lakverzegelingsproduct dat een zichtbaar hogere en diepere glans geeft aan de lak van uw auto. Daarnaast beschermt WaxGuard uw auto extreem goed tegen vuil en weersinvloeden dankzij de duurzame beschermlaag.
  • Labocosmetica STC en HPC; uw laklaag krijgt hiermee een hoogglanzend transparant pantser. Het beschermt de buitenkant van uw voertuig tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat uw voertuig makkelijk schoon te houden is. Hierna hoeft u uw voertuig minimaal 5 jaar niet meer te poetsen.
  • Glascoating; biedt de meest duurzame (harde) bescherming voor uw lak. De glascoating sluit het lakoppervlak geheel af en verzegelt dit voor minimaal 2 jaar tot 5 jaar.

Auto polijsten prijs

Voor het polijsten van uw auto vragen wij verschillende tarieven! Bij Car Care Expert zeggen wij dat elke auto anders is. Een auto 1 jaar oud en weining gebruikt is zal er beter uitzien dat een auto dat 5 jaar oud is en heel veel gebruikt is.. Daarom is bij ons elke auto anders, de prijzen zijn vanaf €149,95, hiermee wordt de auto 1 laag gepolijst, hiermee zal je de wasstraat krassen weg krijgen, heeft je auto meerdere en wat diepere wasstraat krassen dan zullen we je auto meerdere lagen polijsten. De kosten zijn vanaf €149,95. Wil jij je auto polijsten neem dan contact met ons op om de opties te bespreken.

Contact

Tot slot

Wat is polijsten?

Een auto polijsten is eigenlijk een proces waar het oppervlak van de autolak glad en glanzend wordt, waardoor het een effect als een spiegel krijgt. Duidelijke pieken en dalen zijn zichtbaar aan het oppervlak wanneer ze onder een sterke microscoop worden bekeken. Herhaaldelijk polijsten zal de hoekpunten geleidelijk afvlakken totdat ze bijna vlak of zeer afgerond zijn. Het polijstproces begint met een grof schuurmiddel en door te werken met steeds fijnere schuurmiddelen wordt het oppervlak steeds gladder gemaakt. Zo kunnen de visuele eigenschappen van objecten worden verbeterd door het polijsten. Polijsten wordt ook gebruikt om de ruwheid van het glijvlak te verminderen.

Contact