Koplampen polijsten

Doffe Koplampen polijsten? Veel auto’s zijn uitgerust met kunststof koplampen, deze zijn voorzien van een UV-resistente coating die met de tijd beschadigen en dof uitslaan. Denk aan krasjes of steenslag, maar ook het dof worden van de koplampen is een veel voorkomend probleem. Door deze beschadigingen neemt de lichtopbrengst van uw koplampen af en wordt de zich vele male minder. Soms komt deze zelfs niet door de apk keuring. Koplampen polijsten is daarom de uitkomt in plaats van nieuwe koplampen kopen.

Contact

Hoe wij doffe koplampen polijsten

‘De koplampen worden eerst grondig geschuurd’, dit wordt met 3 a 4 lagen gedaan om een egale laag te krijgen. Nadat we de verweerde koplampen hebben geschuurd is het tijd om deze te polijsten, dit doen we met 2 a 3 lagen, dit hangt af van hoe verweerd de koplampen zijn. Nu de koplampen zijn geschuurd en gepolijsten dienen we deze te beschermen om verwering tegen te gaan. Voordat we dit doen ontvetten we eerst de koplampen erna zetten we deze in een ceramic coating om de bescherming met 2 jaar te garanderen.

Koplampen poetsen

Naast dat heldere koplampen verlicht is om door de apk te komen is het ook zeer veilig om heldere koplampen te hebben. Hierdoor is je zicht op de weg vele maler beter. Wie wil dat nou niet. Om koplampen weer helder te krijgen moeten deze eerst opgeschuurt worden van grof naar fijn en wordt erna opgepoetst met een compound! Nadat we deze stappen hebben ondernomen wordt deze in een beschermlaag gezet, zodat je de komende jaren van u stralende koplampen kunt genieten.

Koplampen Polijsten kosten & prijs € 39.95 per stuk

Om weer goed zicht te krijgen is het noodzakelijk om je koplampen te laten polijsten! Wanneer je auto gekeurd moet worden, is het mogelijk dat deze afgekeurd wordt vanwege de doffe koplampen. Zelf wil je natuurlijk ook goed zicht hebben. Laat daarom je koplampen polijsten voor maar €39,95 per stuk inclusief 2 jaar garantie!

 

Doffe koplampen kunnen een gevaar zijn

Vergeelde of doffe koplampen? Of zijn uw koplampen bekrast? Het is natuurlijk geen mooi aanzicht. En dat is niet het ergste, want rijden met doffe koplampen is ook nog eens gevaarlijk. Als de lampen niet meer helder zijn, is de lichtstroom direct veel lager. Dit betekent dat je minder zicht hebt op de weg en minder opvalt, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom zijn vergeelde of doffe koplampen ook een reden dat uw auto niet door de apk keuring komt. U kunt kiezen voor nieuwe koplampen, maar dit kostenplaatje is meestal honderden euro’s. Als uw auto doffe of vergeelde koplampen heeft kunt u dus uit 2 opties kiezen. U kunt nieuwe koplampen kopen, wat een paar honderd euro kost of om ze te laten polijsten, maar u kunt ze ook zelf polijsten. Zelf de koplampen polijsten is de goedkoopste optie maar wij raden het niet aan zonder enige kennis of ervaring hiermee aan de slag te gaan kan alleen maar tot een erger resultaat leiden. Wij krijgen veel klanten die het zelf hebben geprobeerd en eigenlijk de schade erger hebben gemaakt dan verbetert. Dit vergt veel meer tijd voor ons om deze weer te kunnen opknappen en dat betekend dat het dan ook wat duurder is om uw koplampen te laten polijsten.

Zelf je koplampen polijsten FAQ:

Hieronder leest u stap voor stap hoe je een koplamp moet polijsten. Wij raden mensen zonder kennis van polijsten af, om hier zelf aan te beginnen. Laat dit over aan een gecertificeerd autopoetsbedrijf!

Maak eerst je koplampen goed schoon

Je kunt natuurlijk meteen beginnen met polijsten, maar voor het beste effect is het aan te raden om eerst de koplampen schoon te maken. Of je nu naar de wasstraat gaat of zelf de koplampen schoonmaakt, zorg ervoor dat al het vuil grondig wordt verwijderd zodat de polijstpasta zijn werk goed kan doen.

Tip: zorg dat het schuurpapier nat blijft

De belangrijkste tip bij het polijsten van doffe of verweerde koplamp is om het schuurpapier voortdurend nat te houden. Dit wordt ook wel “wetsanden” genoemd. Met wetsanden voorkomen zichtbare krassen op de koplampen na het schuren. Daarom is het erg belangrijk om bij het schuren de koplamp altijd met water te besproeien. Je kunt zelfs een paar uur van tevoren schuurpapier in het water doen, zodat het al vocht heeft opgenomen.

Een stappenplan: zelf koplampen polijsten

 1. Plak je koplampen af Dit zorgt ervoor dat je bij het schuren niet per ongeluk de (dunne) laklaag eromheen kaal schuurt.
 2. Houd de koplamp continue nat Voor het schuren moet het oppervlak grondig worden bevochtigd. LET OP: dit geldt voor het gehele schuurproces!
 1. Nat schuren met schuurvel P1200 Ga door met het schuren van de koplampen totdat deze er ongeveer zo uitziet
 1. Veeg de koplamp af met een microvezeldoek
 2. Herhaal stap 2 tot en met 4 met schuurvel P1500 Resultaat na ongeveer vijf minuten schuren:
 1. Herhaal stap 2 tot en met 4 met schuurvel P2000 Je koplamp ziet er nu als volgt uit:
 1. Herhaal stap 2 tot en met 4 met schuurvel P2500 Je kunt zien dat de koplamp nu minder dof is dan bij de vorige schuurstappen:
 2. Schuur de koplamp met P3000 op de boor of polijstmachine Voor het beste schuurresultaat gebruik je schuurvel P3000 met de pad op de boormachine aanbrengen en ongeveer 5 minuten schuren. Zorg ervoor dat de polijstschijf zo recht mogelijk op het oppervlak is geplaatst:
 3. De koplampen polijsten Breng wat polijstpasta aan op de polijstschijf. Begin met het polijsten van de koplampen: maak cirkelvormige bewegingen met de boor over de koplamp. Houd de boor met beide handen vast en houd het polijstkussen zo recht als mogelijk op het oppervlak.
 4. Veeg de koplamp schoon met een microvezeldoek
 5. En kijk eens wat een mooi eindresultaat
doffe koplampen
doffe koplamp
koplampen polijsten

Koplamp units op moderen auto’s

Koplampunits op moderne auto’s zijn gemaakt met plastic lenzen, die veiliger en goedkoper zijn dan glas dat eerder werd gebruikt, maar na verloop van tijd kan de buitenste laag van het plastic destabiliseren en oxideren door UV-licht en wordt het versneld door hitte en licht van de koplamp bollen zelf.

APK afgekeurd door slechte koplampen

Dit resulteert in gele of troebele koplampen die de lichttransmissie verminderen, waardoor hun veiligheid en effectiviteit tijdens het rijden in het donker wordt verminderd. Als de lichttransmissie te laag wordt, resulteert dit in een APK-afkeuring.

Vervangen is duurder dan herstel

Als de plastic lenzen versleten zijn, zijn er twee oplossingen:

1. Vervang de eenheid door een nieuwe van de fabrikant, wat erg kostbaar kan zijn

2. Of herstel ze door de geoxideerde laag aan de bovenkant van het plastic te verwijderen om het gezonde plastic eronder zichtbaar te maken. zorgvuldig nat schuren gevolgd door machinaal polijsten tot een scherpe en heldere afwerking.

En weer 2 jaar beschermd

Nadat het restauratieproces is voltooid door Car Care Expert, wordt een keramische kit aangebracht die de kunststof gedurende ongeveer 2 jaar beschermt om ’s nachts een helder en optimaal zicht te garanderen gedurende een geruime tijd nadat de restauratie is voltooid. Het omringende lakwerk wordt gedurende het hele proces afgeplakt en beschermd met waterdichte tape die weinig kleefkracht heeft om alle herstel- en polijstwerkzaamheden geïsoleerd te houden van de koplampunit.

Contact