Glascoating

Glascoating is om uw auto optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf zoals pekel, zout, UV straling en vuil. Glascoating geeft een landurige bescherming voor de lak en een dubbele coating geeft nog meer voordeel.

Expert in glascoating

Uitgebreide glans garantie

Klanten geven ons een 4.8 uit 5

Vragen of contact?

Adres

Leeweg 3a
1161 AA Zwanenburg

De hoogste kwaliteit PPF van Profilm

De beste coating producten

Lakbescherming coating

Glascoating in Amsterdam

Bij Car Care Expert werken we met Labocosmetica voor lakbescherming, namelijk glascoating van de nieuwste generatie. Het gaat een stap verder dan verschillende wax producten en glascoating hecht zich aan het oppervlak vast en sluit het geheel af op basis van silliciumdioxide. Glascoating biedt minimaal 3-5 jaar bescherming aan de lak en is zeer waterafstotend met een zeer diepe glans.

Maar nog belangrijker wij geven de grootste zorg aan jouw auto. Het beschermen en detailen van de lak vinden wij het mooiste vak wat er is en dit zie je terug in het resultaat.

Wij garanderen ten alle tijden een mooi eindresultaat. Het mooiste eindresultaat krijg je alleen als we grondig en secuur te werk gaan. Wij brengen de coating ook niet klakkeloos op de auto maar inspecteren, wassen, kleien, polijsten en spoelen de auto eerst af. Na de glascoating behandeling is de auto ook nog eens gemakkelijker in onderhoud, en glanst hij nog vele jaren door en hecht vuil zich minder snel aan de auto.

Snel een scherpe offerte voor jouw auto?
Vraag direct een offerte aan of WhatsApp ons.

ppf audi rs7 verticaal

We care as much as you about your car

Tarieven Glascoating

rs6 foto glascoating

Glascoating // Brons

€ 999

1 laags glascoating met HPC Labocosmetica.

2 jarige bescherming

Hardheid 5h

Water afstotend

Coating dikte 1500 nm

glascoating porsche

Glascoating // zilver

€1250

Dubbele glascoating met Labocosmetica.  STC & HPC

4 jarige bescherming

Hardheid 7H

Water afstotend

Coating dikte 2000 nm

glascoating goud

Glascoating // Goud

€1499

Altijd dubbele glascoating met Labocosmetica. BLINDO & HPC

6 jarige bescherming

Hardheid 9H

Water afstotend

Coating dikte 3000 nm

Onze werkwijze

Glascoating proces

Een glascoating behandeling is een intensief proces die uit verschillende stappen bestaat. Hieronder zie je welke methodes worden toegepast. 

wassen .01

Een echte diepreiniging is nodig voor de auto een glascoating behandeling ondergaat. Speciale autoklei zorgt er voor dat al het vuil weg is. 

wassen glascoating
rs6 polijsten

.02 Polijsten

Voor de coating wordt aangebracht mag er niks meer te zien zijn op de auto. Geen krasje of iets. Polijsten wordt gedaan met 3 verschillende fijnheden.

ontvetten .03

Auto wordt opnieuw gewassen, en daarna direct ontvet. Hierdoor zal de glascoating beter hechten. 

ontvetten car detailing
coating glascoating

.04 Glascoating

De eerste glascoating kan worden aangebracht, dit is de basis van het proces. 

UV lamp .05

Belangrijk is dat de coating goed droogt voor dat de tweede coating aangebracht wordt.

glascoating carcare
labocosmetica glascoating

.06 tweede coating

Voor meerjarig aanhechting van de glas coating is één keer aanbrengen niet voldoende. 

Uitharden uv lamp .07

Nu de coating twee keer is aangebracht is het tijd om uit te harden. Een belangrijke stap die er voor zorgt dat de coating zich goed aanhecht aan de lak van de auto.

uv uitharden glascoating
glascoating resultaat audi

.08 resultaat

Alle stappen van de behandeling zijn gedaan, de auto is voor de aankomende jaren goed beschermd en als nieuw. Uiteraard met Car Care Expert garantie.

FAQ

Hieronder vind je veel voorkomende vragen over Glascoating

Wat is glascoating en wat doet het?

Glascoating is de nieuwste generatie van lakbescherming voor uw auto. Glasscoating gaat dus veel verder dan producten met Teflon of de waxoyl-achtigen. Het gaat ook nog een stap verder dan het vaak gehoorde begrip “nano”-coating. Een glascoating is een coating op basis van Siliciumdioxide (SiO2) en biedt de meest duurzame en harde bescherming voor uw lak (9H). De oorsprong van deze coating ligt in het gebruik op treinen en vliegtuigen.  De coating sluit het lakoppervlak geheel af en verzegelt dit langdurig, minimaal 2 en kan oplopen tot en met 5 jaar. Uw auto is met deze zeer sterke coating extra beschermd tegen allerlei omstandigheden en vuil die uw lak normaal gesproken kunnen aantasten.

Glascoating is de laatste jaren steeds bekender en deze autolakbescherming is sterk gegroeid in de autopoetsbranche. Er zijn veel verschillende merken “Glas coating” die vertegenwoordig worden in Nederland. Het aantal producten dat beweert een goede Glas-coating te zijn wordt ook steeds groter. Maar zijn al die B-Merken allemaal wel zo goed en voldoen deze wel aan de juiste bestandsdelen? En wat zijn de kenmerken zoals de slijtvastigheid, hardheid en de duurzaamheid. Car Care Expert maakt gebruik van een A-merk glass-coating die al jarenlang wereldwijd vertegewoordigt wordt en uitmuntende testresultaten heeft behaald.  Bij het poetsen van een auto kan kwaliteit niet zonder persoonlijke aandacht. En daarom denken wij bij elke poetsbeurt met u mee. Vakmanschap en onze jarenlange ervaring zijn de elementen waarmee je, je ondescheidt van andere autopoetsbedrijven.

Het nut van een coating

Wilt u graag uw autolak beschermen tegen invloeden van buitenaf?  Invloeden van buiten kunnen de kwaliteit van de lak van uw auto aanzienlijk verzwakken. Glasscoating is ontwikkeld voor de bescherming van uw lak. Na het aanbrengen zal de gel-achtige substantie snel uitharden, waardoor deze een bescherming zal bieden tegen invloeden van buitenaf zoals de aanhechting van vuil en weersomstandigheden. Het schoonmaken van uw auto wordt, wanneer u deze coating heeft, een snel geklaard klusje!

Wat is een voorbehandeling bij een coating

Een transparante laag, maskeert en camoufleert niets. Voor het optimale resultaat dient uw lak daarom volledig swirl en hologram-vrij te zijn. De lak dient dus geen waskrassen, cirkels of andere vegen te bevatten. In de zon komt dit namelijk genadeloos tot uiting door de coating heen. Het aanbrengen van een autolakcoating hoort dan ook samen te gaan met het polijsten van uw auto. Voor het aanbrengen van de coating is het grondige ontvetten van het voertuig essentieel. Een glascoating goed aanbrengen is secuur werk, dat behoorlijk wat tijd en vakkennis vraagt.

 

Wat zijn de stappen van de voorbehandeling bij een coating

1: Als eerst moet de auto grondig worden gewassen. Een standaard wasbeurt zal uw auto niet echt tot in het diepste van de lak schoonmaken. De lak kan worden aangetast door allerlei vormen van vuiligheid, zoals bijvoorbeeld vogelpoep of boomsappen.

2: Om dit vuil uit de lak te verwijderen is het nodig om een dieptereiniging uit te voeren, door middel van speciale autoklei waarmee we zelfs het meest hardnekkige vuil kunnen verwijderen.

3: Na het kleien van uw auto, wordt de auto gepolijst. Dit doen we in drie stappen, namelijk grof, middel en fijn.

4: Na het polijsten van de auto wordt deze weer opnieuw gewassen. Dit om alle polijst residu te verwijderen.

5: Nadat de auto gewassen is, gaan we deze drogen, Na het drogen van de auto wordt de auto lak en ramen volledig ontvet, dit doen we meerdere lagen om zeker van te zijn dat de auto vetvrij is.

6: Na alle stappen die we hebben ondergaan is de auto nu echt klaar om een glascoating aan te brengen.

Welke autolak beschermingen zijn er?

Autolak bescherming van 2, 4 of 6+ jaar zijn mogelijk.
Coatings kan op vrijwel iedere autolak worden toegepast. Om optimale prestaties te bereiken is het erg belangrijk dat het oppervlak perfect schoon is; volledig vrij van waxen, siliconen en andere coating. Wanneer dit niet het geval is zal de beschermlaag niet hechten met de lak. Car Care Expert biedt u drie mogelijkheden om uw autolak te beschermen. Een 2 jarige bescherming , 4 jarige bescherming en een 6 jarige bescherming.

Is de coating slijtagevast?

Door de hardheid van de glass-coating wordt het lakoppervlak voorzien een duurzame slijtvaste laag. De laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring door zonlicht), teer, boomhars, inbranden van vogelpoep, strooizout, en andere factoren. In een meest extreem geval beschermt de glasscoating zelfs tegen krassen in het lakoppervlak.

Geeft de coating glans en blijft het lang zitten?

Nog een bijkomend voordeel van een coating is de glans. De uitstraling van de lak van de auto of het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc) veranderd. De glansgraad van een coating ligt hoger dan die van de originele lak van de auto. Ook verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen nog beter naar boven komen. Bij donkere kleuren wordt de kleur dieper, zo wordt een unikleur auto zwarte bijvoorbeeld echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating op de lak zit hetzelfde.

Is glascoating zelfreinigend?

Zoals gezegd worden de poriën van de lak gevuld en afgesloten wat de grip die vervuiling op het lakoppervlak heeft drastisch verminderd. Dit creëert de zelfreinigende-werking. Vuil hecht vele malen minder snel aan het lakoppervlak, hierdoor blijft de auto schoner. Door de verminderde grip van vuil aan het oppervlak is deze ook veel eenvoudiger schoon te maken. Zo zult u merken dat wanneer het lakoppervlak door u gereinigd wordt d.m.v. bijvoorbeeld hoge druk water deze al nagenoeg schoon zal zijn. Dit verminderd merkbaar de tijd die u nodig heeft om uw auto te wassen/onderhouden.

Heeft glascoating waterafstotend effect?

De glas-coating heeft een hoge waterafstotende werking welke gehandhaafd blijft gedurende de gehele periode dat de glas-coating aanwezig is op de lak. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op het lakoppervlak (dit wordt beading genoemd) en dat grotere hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden (dit wordt sheeting genoemd).

Heeft glascoating invloed op de waarde van de auto?

Het maakt niet uit hoe vaak u met uw voertuig rijdt, u kunt er zeker van zijn dat het wordt beïnvloed door de elementen. Stof en vuil kunnen hun tol eisen van het uiterlijk van uw voertuig en dit heeft ook invloed op de waarde ervan. Door een beschermlaag op de lak aan te brengen, voorkom je dat deze deeltjes de lak van je auto beschadigen. Omdat er verschillende opties zijn, is het niet ongebruikelijk dat mensen zich afvragen? Welke het beste bij hun past. Dit is wat u moet weten over keramische coatings versus glascoatings.

Wat zijn keramische coatings?

Keramische coatings staan ook wel bekend als SiC, silicium en koolstof of siliciumcarbide. SiC is een reactieve stof en het is bekend dat het harder is dan SiO2. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het toevoegen van enige vorm van hars. Aangezien deze direct aan de autolak hecht en een hardere hechting vormt. Keramische coatings zijn daarom beter bestand tegen alkalische en zure reinigingsmiddelen.

Wat is het verschil van een glascoating en keramische?

Als het gaat om de formules die worden gebruikt voor auto coating. Hebben keramiek en glas dezelfde samenstelling. Dat gezegd hebbende, er zijn bepaalde structurele verschillen. Zonder al te technisch te worden. Komt het neer op de manier waarop de stof op atomair niveau is gerangschikt. Beide stoffen voegen een beschermende laag toe aan uw voertuig. En houden oppervlakteschade op afstand. Beide coatings moeten opnieuw worden aangebracht volgens de richtlijnen van de autodetailing expert. Aangezien geen van beide eeuwig meegaat.

Wat zijn de voordelen van een glascoating?

Glascoatings bieden een aantal voordelen. In vergelijking met keramische coatings is glascoating iets beter bestand tegen watervlekken. Ze zijn iets duurzamer en iets dikker, ze bieden een hogere weerstand tegen UV-licht en schadelijke chemicaliën. 

Is een keramische coating goedkoper?

De keramische coating geeft om een aantal redenen de voorkeur voor autolakbescherming. Een daarvan is de prijs keramische coatings zijn aanzienlijk goedkoper dan glas. Uw keramische coating kan tot 6 maanden meegaan. Wat betekent dat u slechts twee keer per jaar tijd hoeft uit te trekken om uw auto te beschermen.

Keramische coatings hoe werkt het?

Moeten worden uitgehard om ervoor te zorgen dat ze zich hechten aan de lak. Terwijl glas hecht met behulp van een hars. Zoals hierboven vermeld, kan de harsbinding snel zijn. Maar het kan de coating gevoeliger maken voor kleine scheurtjes. Zoals bij de meeste auto-gerelateerde zaken. Hangt uw keuze af van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Is Car Care Expert gecertificeerd?

Car Care Expert is trots om een professionele coatingservices aan te bieden. We zijn gecertificeerd en we hebben verschillende pakketten waaruit u kunt kiezen. Van onze Glacoat en Ceramic optie tot 5 jaar garantie, u kiest de behandeling van bescherming voor uw voertuig. 

Auto poetsen en glascoating aanbrengen

Glascoating

Hier een voorbeeld van het meten van de auto lak, het poetsen van de auto en het aanbrengen van de glascoating inclusief het drogen met onze infrarood lampen. Aan het einde zie je de resultaat van het aanbrengen van de glas-coating.

Wat mag u verwachten van de coating

  • Makkelijker en sneller wassen.
  • Zeer hoge glans en reflectie van de lak.
  • Betere bescherming tegen boomsappen en insecten resten.
  • Velgen zijn beschermd tot 1300 graden remstof wat het inbranden hiervan voorkomt.
  • Autoruiten voorzien van een coating blijven langer schoon aan de buitenzijde waardoor er beter zicht is.
  • Minder krasjes.(het is niet zo dat de auto niet meer kan krassen)
  • De auto blijft langer schoon door de zelfreinigende werking.
  • Lange levensduur bij goed onderhoud tenminste 2 tot 6 jaar.
  • Kunststof delen worden als nieuw en zijn weer jaren beschermd tegen verkleuren.

Waarom klanten voor ons kiezen

We hebben al 100+ auto liefhebbers geholpen.

Car Care Expert staat al jaren voor de beste verzorging van auto's. Voor alleen een diepreiniging of het poetsen van je auto ben je bij ons al welkom. Maar voor het complete plaatje begint eigenaar Samir te stralen, een auto als nieuw en gedetailed afleveren vind ik het mooiste wat er is. Elke auto krijgt een behandeling of hij vanmijzelf is en dan nog dat beetje extra.

Glans garantie

Alles onder één dak

10 jaar ervaring

De beste coatings

Top service

Vakmanschap

Contactformulier

10 + 1 =

Direct een offerte ontvangen?

Wil je snel een prijsindicatie ontvangen? Maak dan gebruik van ons offerte formulier of bel ons op 06 465 687 87.

Car Care Expert tegengekomen via het web en zag ongelooflijk veel mooie auto's voorbij komen. Zodoende wist ik dat mijn Porsche in goede handen zou zijn en niets is minder waar. Mij is een grondige polijstbeurt aangeraden en glascoating. De auto glimt als nooit van tevoren en ik spuit de auto af met water. Nu weer in overleg voor Stealth PPF folie... hier laat ik mijn auto in onderhoud. Had dit veel eerder moeten doen. Absoluut een aanrader!

B. Kazemi

Samir heeft onze auto onder handen genomen omdat wij deze wilden gaan verkopen. Het resultaat was echt super. Lichtkleurig lederen interieur is weer smetteloos schoon en exterieur ziet er weer als nieuw uit..en dat voor een auto van 10 jaar oud. Het resultaat was zo goed dat we besloten de auto niet te verkopen 🙂

Yvo Gortemaker