Glascoating

Glascoating is om uw auto optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf (pekel, zout, UV, vuil en ga zo maar door) is een speciale lakcoating nodig. Het verschil tussen wax of nanocoating is dat glass coating een zeer langdurige bescherming op de lak geeft. Een dubbele laag coating levert nog meer voordeel. Car Care Expert in Zwanenburg werkt met ieder merk of type auto. Wij werken voor bedrijven, autodealers maar natuurlijk ook voor particulieren.

Contact

Glascoating

Wat is glascoating en wat doet het? Glascoating is de nieuwste generatie van lakbescherming voor uw auto. Glasscoating gaat dus veel verder dan producten met Teflon of de waxoyl-achtigen. Het gaat ook nog een stap verder dan het vaak gehoorde begrip “nano”-coating. Een glascoating is een coating op basis van Siliciumdioxide (SiO2) en biedt de meest duurzame en harde bescherming voor uw lak (9H). De oorsprong van deze coating ligt in het gebruik op treinen en vliegtuigen.  De coating sluit het lakoppervlak geheel af en verzegelt dit langdurig, minimaal 2 en kan oplopen tot en met 5 jaar. Uw auto is met deze zeer sterke coating extra beschermd tegen allerlei omstandigheden en vuil die uw lak normaal gesproken kunnen aantasten.

Glas-coating een onmisbare lakbescherming

Glascoating is de laatste jaren steeds bekender en deze autolakbescherming is sterk gegroeid in de autopoetsbranche. Er zijn veel verschillende merken “Glas coating” die vertegenwoordig worden in Nederland. Het aantal producten dat beweert een goede Glas-coating te zijn wordt ook steeds groter. Maar zijn al die B-Merken allemaal wel zo goed en voldoen deze wel aan de juiste bestandsdelen? En wat zijn de kenmerken zoals de slijtvastigheid, hardheid en de duurzaamheid. Car Care Expert maakt gebruik van een A-merk glass-coating die al jarenlang wereldwijd vertegewoordigt wordt en uitmuntende testresultaten heeft behaald.  Bij het poetsen van een auto kan kwaliteit niet zonder persoonlijke aandacht. En daarom denken wij bij elke poetsbeurt met u mee. Vakmanschap en onze jarenlange ervaring zijn de elementen waarmee je, je ondescheidt van andere autopoetsbedrijven.

hoelang is de Garantie

HET NUT VAN EEN COATING

Wilt u graag uw autolak beschermen tegen invloeden van buitenaf?  Invloeden van buiten kunnen de kwaliteit van de lak van uw auto aanzienlijk verzwakken. Glasscoating is ontwikkeld voor de bescherming van uw lak. Na het aanbrengen zal de gel-achtige substantie snel uitharden, waardoor deze een bescherming zal bieden tegen invloeden van buitenaf zoals de aanhechting van vuil en weersomstandigheden. Het schoonmaken van uw auto wordt, wanneer u deze coating heeft, een snel geklaard klusje!

AUTOLAK BESCHERMING VAN 2 tot 5+ JAAR

Coatings kan op vrijwel iedere autolak worden toegepast. Om optimale prestaties te bereiken is het erg belangrijk dat het oppervlak perfect schoon is; volledig vrij van waxen, siliconen en andere coating. Wanneer dit niet het geval is zal de beschermlaag niet hechten met de lak. Car Care Expert biedt u twee mogelijkheden om uw autolak te beschermen. een 2 jarige bescherming en een 5 jarige bescherming.

VOORBEHANDELING BIJ COATING

Een transparante laag, maskeert en camoufleert niets. Voor het optimale resultaat dient uw lak daarom volledig swirl en hologram-vrij te zijn. De lak dient dus geen waskrassen, cirkels of andere vegen te bevatten. In de zon komt dit namelijk genadeloos tot uiting door de coating heen. Het aanbrengen van een autolakcoating hoort dan ook samen te gaan met het polijsten van uw auto. Voor het aanbrengen van de coating is het grondige ontvetten van het voertuig essentieel. Een glascoating goed aanbrengen is secuur werk, dat behoorlijk wat tijd en vakkennis vraagt.

Contact

De voorbehandeling:

1: Als eerst moet de auto grondig worden gewassen. Een standaard wasbeurt zal uw auto niet echt tot in het diepste van de lak schoonmaken. De lak kan worden aangetast door allerlei vormen van vuiligheid, zoals bijvoorbeeld vogelpoep of boomsappen.

3: Na het kleien van uw auto, wordt de auto gepolijst. Dit doen we in drie stappen, namelijk grof, middel en fijn.

4: Na het polijsten van de auto wordt deze weer opnieuw gewassen. Dit om alle polijst residu te verwijderen.

5: Nadat de auto gewassen is, gaan we deze drogen, Na het drogen van de auto wordt de auto lak en ramen volledig ontvet, dit doen we meerdere lagen om zeker van te zijn dat de auto vetvrij is.

5: Na alle stappen die we hebben ondergaan is de auto nu echt klaar om een glascoating aan te brengen.

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

SLIJTAGEVAST

Door de hardheid van de glass-coating wordt het lakoppervlak voorzien een duurzame slijtvaste laag. De laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring door zonlicht), teer, boomhars, inbranden van vogelpoep, strooizout, en andere factoren. In een meest extreem geval beschermt de glasscoating zelfs tegen krassen in het lakoppervlak.

GLANSGRAAD

Nog een bijkomend voordeel van een coating is de glans. De uitstraling van de lak van de auto of het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc) veranderd. De glansgraad van een coating ligt hoger dan die van de originele lak van de auto. Ook verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen nog beter naar boven komen. Bij donkere kleuren wordt de kleur dieper, zo wordt een unikleur auto zwarte bijvoorbeeld echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating op de lak zit hetzelfde.

ZELFREINIGEND

Zoals gezegd worden de poriën van de lak gevuld en afgesloten wat de grip die vervuiling op het lakoppervlak heeft drastisch verminderd. Dit creëert de zelfreinigende-werking. Vuil hecht vele malen minder snel aan het lakoppervlak, hierdoor blijft de auto schoner. Door de verminderde grip van vuil aan het oppervlak is deze ook veel eenvoudiger schoon te maken. Zo zult u merken dat wanneer het lakoppervlak door u gereinigd wordt d.m.v. bijvoorbeeld hoge druk water deze al nagenoeg schoon zal zijn. Dit verminderd merkbaar de tijd die u nodig heeft om uw auto te wassen/onderhouden.

WATERAFSTOTEND

De glas-coating heeft een hoge waterafstotende werking welke gehandhaafd blijft gedurende de gehele periode dat de glas-coating aanwezig is op de lak. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op het lakoppervlak (dit wordt beading genoemd) en dat grotere hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden (dit wordt sheeting genoemd).

Auto poetsen en glascoating aanbrengen

Hier een voorbeeld van het meten van de auto lak, het poetsen van de auto en het aanbrengen van de glascoating inclusief het drogen met onze infrarood lampen. Aan het einde zie je de resultaat van het aanbrengen van de glas-coating.

Contact

Wat mag u verwachten van de coating?

  • Makkelijker en sneller wassen
  • Zeer hoge glans en reflectie van de lak
  • Betere bescherming tegen boomsappen en insecten resten
  • Velgen zijn beschermd tot 1300 graden remstof wat het inbranden hiervan voorkomt
  • Autoruiten voorzien van een coating blijven langer schoon aan de buitenzijde waardoor er beter zicht is.
  • Minder krasjes (het is niet zo dat de auto niet meer kan krassen)
  • De auto blijft langer schoon door de zelfreinigende werking
  • Lange levensduur bij goed onderhoud tenminste 3 tot 5 jaar
  • Kunststof delen worden als nieuw en zijn weer jaren beschermd tegen verkleuren.

Uiterlijk heeft invloed op de waarde

Het maakt niet uit hoe vaak u met uw voertuig rijdt, u kunt er zeker van zijn dat het wordt beïnvloed door de elementen. Stof en vuil kunnen hun tol eisen van het uiterlijk van uw voertuig en dit heeft ook invloed op de waarde ervan. Door een beschermlaag op de lak aan te brengen, voorkom je dat deze deeltjes de lak van je auto beschadigen. Omdat er verschillende opties zijn, is het niet ongebruikelijk dat mensen zich afvragen? Welke het beste bij hun past. Dit is wat u moet weten over keramische coatings versus glascoatings.

Wat is een glascoating

Glascoating zijn ook bekend als SiO2, wat silicium dioxide of silica is. SiO2 is het belangrijkste bestanddeel dat wordt gebruikt om glas te produceren. Deze stof reageert niet of hecht niet aan de autolak.

Om verbinding tussen de lak en de glascoating te vormen. Dit betekent dat het na verloop van tijd minder goed bestand is tegen agressieve chemicaliën. En er kunnen zich dan ook haarscheurtjes ontstaan.

Wat zijn keramische coatings:

Keramische coatings staan ook wel bekend als SiC, silicium en koolstof of siliciumcarbide. SiC is een reactieve stof en het is bekend dat het harder is dan SiO2. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het toevoegen van enige vorm van hars. Aangezien deze direct aan de autolak hecht en een hardere hechting vormt. Keramische coatings zijn daarom beter bestand tegen alkalische en zure reinigingsmiddelen.

Wat is het verschil van een glascoating en keramische

Als het gaat om de formules die worden gebruikt voor auto coating. Hebben keramiek en glas dezelfde samenstelling. Dat gezegd hebbende, er zijn bepaalde structurele verschillen. Zonder al te technisch te worden. Komt het neer op de manier waarop de stof op atomair niveau is gerangschikt. Beide stoffen voegen een beschermende laag toe aan uw voertuig. En houden oppervlakteschade op afstand. Beide coatings moeten opnieuw worden aangebracht volgens de richtlijnen van de autodetailing expert. Aangezien geen van beide eeuwig meegaat.

Voordelen van een glascoating:

Glascoatings bieden een aantal voordelen. In vergelijking met keramische coatings is glascoating iets beter bestand tegen watervlekken.

Ze zijn uets duurzamer en iets dikker, Ze bieden een hogere weerstand tegen UV-licht en schadelijke chemicaliën. 

Is een keramische coating goedkoper?

De keramische coating geeft om een aantal redenen de voorkeur voor autolakbescherming. Een daarvan is de prijs keramische coatings zijn aanzienlijk goedkoper dan glas. Uw keramische coating kan tot 6 maanden meegaan. Wat betekent dat u slechts twee keer per jaar tijd hoeft uit te trekken om uw auto te beschermen.

Keramische coatings:

Moeten worden uitgehard om ervoor te zorgen dat ze zich hechten aan de lak. Terwijl glas hecht met behulp van een hars. Zoals hierboven vermeld, kan de harsbinding snel zijn. Maar het kan de coating gevoeliger maken voor kleine scheurtjes. Zoals bij de meeste auto-gerelateerde zaken. Hangt uw keuze af van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Car Care Expert is gecertificeerd

Car Care Expert is trots om een professionele coatingservices aan te bieden. We zijn gecertificeerd en we hebben verschillende pakketten waaruit u kunt kiezen. Van onze Glacoat en Ceramic optie tot 5 jaar garantie, u kiest de behandeling van bescherming voor uw voertuig. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons Whatsappen of bellen door hier te klikken.