GLASCOATING

Om uw auto optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf (pekel, zout, UV, vuil en ga zo maar door) is een speciale lakcoating nodig. Het verschil met wax of nanocoating is dat glascoating een zeer langdurige bescherming op de lak geeft. Een dubbele laag glascoating levert nog meer voordeel. Car Care Expert in Zwanenburg werkt met ieder merk of type auto. Wij werken voor bedrijven, autodealers maar natuurlijk ook voor particulieren.

wat is glascoating?

Dit is de nieuwste generatie van lakbescherming voor uw auto. Glascoating gaat dus veel verder dan producten met Teflon of de waxoyl-achtigen. Het gaat ook nog een stap verder dan het vaak gehoorde begrip “nano”-coating. Een glascoating is een coating op basis van Siliciumdioxide (SiO2) en biedt de meest duurzame en harde bescherming voor uw lak (9H). De oorsprong van deze coating ligt in het gebruik op treinen en vliegtuigen.  De glascoating sluit het lakoppervlak geheel af en verzegelt dit langdurig, minimaal 2 tot 5 jaar. Uw auto is met deze zeer sterke coating extra beschermd tegen allerlei omstandigheden en vuil die uw lak normaal gesproken kunnen aantasten.

Aanbrengen van glascoating!

HET NUT VAN GLASCOATING

Wilt u graag uw autolak beschermen tegen invloeden van buitenaf?  Invloeden van buiten kunnen de kwaliteit van de lak van uw auto aanzienlijk verzwakken. Glas coating is ontwikkeld voor de bescherming van uw lak. Na het aanbrengen zal de gel-achtige substantie snel uitharden, waardoor deze een bescherming zal bieden tegen invloeden van buitenaf zoals de aanhechting van vuil en weersomstandigheden. Het schoonmaken van uw auto wordt, wanneer u deze glascoating heeft, een snel geklaard klusje!

AUTOLAK BESCHERMING VAN 2 tot 5 JAAR

De C.Quartz coatings kunnen op vrijwel iedere autolak worden toegepast. Om optimale prestaties te bereiken is het erg belangrijk dat het oppervlak perfect schoon is; volledig vrij van waxen, siliconen en andere coating. Wanneer dit niet het geval is zal de beschermlaag niet hechten met de lak. Car Care Expert biedt u twee mogelijkheden om uw autolak te beschermen. C.Quartz professional (minimaal 2 jaar bescherming) met een upgrade met Caropro Gliss zat dit minimaal 3 jaar zijn.

VOORBEHANDELING BIJ GLASCOATING

Glascoating, het woord zegt het al, is een transparante laag. Het maskeert en camoufleert niets. Voor het optimale resultaat dient uw lak daarom volledig swirl en hologram-vrij te zijn. De lak dient dus geen waskrassen, cirkels of andere vegen te bevatten. In de zon komt dit namelijk genadeloos tot uiting door de coating heen. Het aanbrengen van een glascoating hoort dan ook samen te gaan met het zorgvuldig polijsten van uw auto.  Voor het aanbrengen van de coating zelf is grondige ontvetting essentieel. Een glascoating goed aanbrengen is secuur werk, dat behoorlijk wat tijd en vakkennis vraagt.

  1. Als eerst moet de auto grondig worden gewassen. Een standaard wasbeurt zal uw auto niet echt tot in het diepst van de lak schoonmaken. De lak kan worden aangetast door allerlei vormen van vuiligheid, zoals bijvoorbeeld vogelpoep of boomsappen.
  2. Om dit vuil uit de lak te verwijderen is het nodig om een dieptereiniging uit te voeren, door middel van speciale autoklei waarmee we zelfs het meest hardnekkige vuil kunnen verwijderen.
  3. Na het kleien van uw auto, wordt de auto gepolijst. Dit doen we in drie stappen, namelijk grof, middel en fijn.
  4. Hierna wordt de auto opnieuw gewassen.
  5. Als de auto volledig droog is gaan we de lak ontvetten
  6. Pas nu is uw auto klaar om een glascoating te krijgen

Het effect van glascoating!

SLIJTAGEVAST

Door de hardheid van de glascoating wordt het lakoppervlak voorzien een duurzame slijtvaste laag. De laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring door zonlicht), teer, boomhars, inbranden van vogelpoep, strooizout, en andere factoren. In een meest extreem geval beschermt de glascoating zelfs tegen krassen in het lakoppervlak.

DIEPE GLANS

Nog een bijkomend voordeel van een glascoating is de glans. De uitstraling van de lak van de autoof het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc) veranderd. De glansgraad van een glascoating ligt hoger dan die van de originele lak van de auto. Ook verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen nog beter naar boven komen. Bij donkere kleuren wordt de kleur dieper, zo wordt een unikleur auto zwarte bijvoorbeeld echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating op de lak zit hetzelfde.

ZELFREINIGEND

Zoals gezegd worden de poriën van de lak gevuld en afgesloten wat de grip die vervuiling op het lakoppervlak heeft drastisch verminderd. Dit creëert de zelfreinigende-werking. Vuil hecht vele malen minder snel aan het lakoppervlak, hierdoor blijft de auto schoner. Door de verminderde grip van vuil aan het oppervlak is deze ook veel eenvoudiger schoon te maken. Zo zult u merken dat wanneer het lakoppervlak door u gereinigd wordt d.m.v. bijvoorbeeld hoge druk water deze al nagenoeg schoon zal zijn. Dit verminderd merkbaar de tijd die u nodig heeft om uw auto te wassen/onderhouden.

WATERAFSTOTEND

De glascoating heeft een hoge waterafstotende werking welke gehandhaafd blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating aanwezig is op de lak. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op het lakoppervlak (dit wordt beading genoemd) en dat grotere hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden (dit wordt sheeting genoemd).

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lamborghini poetsen
glascoating behandeling
Auto laten polijsten

Velgen coaten

Naast een glascoating op uw autolak aanbrengen kunnen we ook uw velgen beschermen met een keramische coating oftewel glascoating. Denk hierbij aan alle vliegroest en remstof wat op uw velgen blijft plakken en met de tijd bijna niet meer eraf kunt krijgen. Dit bijt met de tijd u velgenlak in en u raadt het al, dan kunt u deze opnieuw laten spuiten rond de 150 euro per stuk of een nieuwe velgenset. Wij kunnen uw velgen voorzien van een glascoating waardoor er geen vuil meer zal plakken op uw velgenlak maar op de glascoating, hierbij zal dus elke keer wanneer u uw auto af zal spuiten alle vliegroest en remstof eraf vliegen. Kortom u zult jarenlang plezier hebben van nieuwe uitziende velgen.

velgen schoonmaken
velgen coating

Glascoating prijs

Voor het aanbrengen van glascoating moeten eerst andere handelingen gedaan worden. Denk hierbij aan het wassen van uw auto en het verwijderen van vliegroest en teer. Hierna moet je auto meerdere lagen gepolijst worden om ervoor te zorgen dat alle krassen verwijderd worden, mocht dit niet het geval zijn dat zal de glascoating de kras nog duidelijker zichtbaar zijn, alsof de onder een  vergrootglas wordt gehouden. Vandaar dat wij altijd een prijs vanaf hanteren.  Wij willen eerst uw auto zien voordat wij een prijs doorgeven, ieder auto is verschillend en heeft ook zo z’n eigen behandeling nodig!