Ceramic coating

Ceramic coating oftewel keramische coating kan zowel op nieuwe als gebruikte auto’s aangebracht worden! Alleen moet je ten alle tijden je auto optimaal polijsten. Steeds vaker krijgen wij de vraag hoe je het beste je auto kan schoonmaken. Dit zal ik later in het verhaal uitleggen. Maar even terug naar het begin. De klanten vragen ons hoe we het beste hun auto kunnen beschermen en wat we daarvoor hebben. Wij hebben een ceramic coating behandeling. wat is ceramic coating en wat doet het? Ceramic coating ook wel glascoating genoemd is een coating op basis van vloeibaar glas (Siliciumdioxide), speciaal voor autolak! Deze is bestand tegen krasvorming en is bijzonder waterbestendig. De glascoating geeft ook een glimmende glasachtige uitstraling aan de lak en je hebt ze van 3 tot 5 jaar bescherming wat je natuurijk kan uitbreiden door elke jaar een onderhoudt te geven tot 10 jaar.

Hoe werkt het?

Voordat we een ceramic coating op de autolak gaat aanbrengen, moeten we heel wat uren in het polijsten van je auto steken. Eerst wordt je auto grondig gereinigd en wordt deze erna nog met klei na bewerkt of er zeker van te zijn dat de verontreinigingen die diep in de lak is getrokken verwijderd wordt. Nadat we de auto grondig hebben gereinigd moet deze gepolijst worden. eerst plakken we alle rubberen delen af zodat we niet met polijstspasta op de rubber delen komen, dit is een enorme klus om het eraf te halen. Auto polijsten voordat we de ceramic coating behandeling uitvoeren is een vak apart. De autolak moet niet 1 of 2 lagen gepolijst worden maar soms wel 3 tot 5 lagen, dit om er zeker van te zijn dat de auto krasvrij is. Enja inderdaad dit is niet zo gebeurd, je bent er zeker wel een dag of 2 mee bezig.

Infrarood Drogen - Glascoating

Bentley poetsen Haarlem
Porsche Polijsten cayenne

Auto ontvetten

Na 3 of meerdere lagen polijsten van de auto, moet de auto ontvet worden, hier hebben we ook onze speciale middelen voor. Waarom moeten wij de auto ontvetten? Voordat we de ceramic coating op de auto aanbrengen, moet deze ontvet worden, dit is om de hechting met de lak aan te gaan. Wanneer we je auto niet ontvetten zal de ceramic coating geen hechting met je autolak aan gaan, maar met het polijst vet op je auto. En je raadt het al, na een paar dagen is de glascoating er ook af. Daarom is het heel belangrijk om de auto eerst stofvrij te maken en heel goed ontvetten.

Ceramic coating aanbrengen

ceramic coating op de lak aanbrengen is ook een vak apart, het ziet er misschien wel heel makkelijk uit, maar het is juist van belang op de ceramic coating (keramische coating) goed te verdelen en vervolgens moet je de temperatuur en luchtvochtigheid weten zodat je de lak de tijd geeft om te drogen. Bij ons moet de coating tussen de 1 en 5 minuten drogen voordat we deze eraf halen, dit is afhankelijk van de temperatuur. Je raadt het al bij warme weer moet de coating eerder eraf gehaald worden, doe je dit niet, dan heb je een hele opgave om het eraf te halen. Liever niet dus. Na het aanbrengen van de ceramic coating op je auto wachten we dus 1 tot 5 minuten om vervolgens deze eraf te poetsen met onze microvezel doeken. Hiervoor werken we met 3 microvezel doeken, dit is belangrijk omdat je de overtollige glascoating eraf moet halen. Na 3 panelen gecoat te hebben, dan is je eerste doek een beetje vochtig van de ceramic coating, vandaar dat we met 3 doeken werken om er zeker van te zijn dat de overtollige ceramic coating daadwerkelijk verwijderd is.

Het effect van glascoating na 6 maanden!

Infrarood drogen

Na het aanbrengen van de ceramic coating moet deze gedroogd worden. Dit doen wij met onze infrarood lamp. Hiermee versnel je de procedure om de ceramic coating te laten drogen. Doe je dit niet dan moet je je auto minimaal 12 uur binnen laten staan, in de winter kan dat wel 24 uur zijn. Mocht het koud zijn in je garage of pand, dan heb je zelfs kans dat het helemaal niet droogt. Wij gebruiken de infrarood lamp altijd nadat we een ceramic coating behandeling hebben uitgevoerd. Hiermee kunnen we na een kleine anderhalf uur de auto buiten zetten. Wel mag je je auto pas na 10 dagen wassen. De gedurende 10 dagen zal de coating zich optimaal gaan uitharden. Daarom is het niet verstand om je auto te wassen binnen 10 dagen. Voornamelijk niet met kalk. Regenwater is geen probleem, dit zal de ceramic coating niet aantasten.

Rubbers, velgen en ruiten coaten

Ook de rubbers, bumpers kunnen in de coating gezet worden, deze krijgen een natuurlijke look en dat met optimale bescherming, dit is ook mogelijk bij de velgen van je auto. Zelf maak je wel mee dat wanneer je je auto gaat wassen, dat je velgen niet echt schoon willen worden omdat deze onder de de zwarte spikkels zitten. Met velgen coaten, is dit een ideale oplossing om dit te voorkomen. Daarnaast bieden we ook ruiten coating aan, dit is ideaal om zo min mogelijk gebruik te maken van je ruitenwissers, daarnaast is je zicht vele malen beter.

Welke Ceramic coating wij gebruiken

Wij werken zelf met C.quartz professional van Carpro. Wanneer de coating eenmaal aan de lak gehecht is dan beschermt CQuartz Professional niet alleen de glans en diepte, maar verbetert deze ook! De coating verhardt de lak en zorgt voor een jarenlange bescherming.

Voordelen van de C.quartz professional zijn: Duurzaamheid, hydrofobiteit, vlekbestendigheid, bescherming tegen zuren en vuil, water afstotendheid is met deze CQuartz coating sterk verbeterd en tot een geheel ander niveau verheven. Een CQuartz Professional behandeling zorgt ervoor dat het oppervlakte glanzender en schoner wordt én makkelijker te wassen en te onderhouden is.

Wil jij ook een ceramic coating behandeling of advies?  Neem dan contact met ons op!