Ceramic coating

Ceramic coating auto

Ceramic coating ook wel keramische coating genoemd kan zowel op nieuwe als gebruikte auto’s aangebracht worden! Voor gebruikte auto’s gaat er een nog hele behandeling vooraf aan toe voordat we de ceramic coating aanbrengen. Voordat we dus coating aanbrengen moeten we eerst de auto grondig wassen. Na het wassen wordt deze gekleid en erna weer gewassen. Nu het wassen erop zit gaan we deze polijsten. Dit doen we met onze polijstmachine van Rupes. We bekijken eerst wat de staat van de lak is en met onze lakdikte meter checken we de lak wat op de auto zit.

Na dit gecheckt te hebben gaan we beginnen met polijsten. Bij sommige auto’s is de lak goed verweerd en moeten we deze eerst gaan polijsten een een groffe wollen pad, hiermee haal de de wat diepere krassen mee weg. Hele diepe krassen krijgen wij helaas niet weg. In overleg kunnen we dit door een spotrepair laten spuiten. Nadat we de eerste stap hebben gedaan met een wollen pad, gaan we verder met de 2e stap en dat is met een medium pad, hiermee verwijderen we de kleine krassen die door de wollen pad zijn ontstaan. Na de medium pad kom de laatste fase en dat is fase 3. Dat is met een fijne pad, hiermee krijg je alle kleine krasjes die door de medium krassen zijn ontstaan mee weg en komt er een zeer mooie glans op je auto.

Car detailing Audi q8
Nano coating autopoetsbedrijf in de buurt
Waterafstotende werking van de glascoating

Ontvetten van de auto

Nadat we de auto meerdere lagen hebben gepolijst verwijdere we de polijst residu en beginnen we met het ontvetten van de auto. Dit doen we met een product van Carpro dat heet ERASER. Wij ontvetten de auto 2 maal om zeker van te zijn dat alle polijstspul van de auto af is. Nadat we dit hebben gedaan komt er nog 1 laag op de auto die als ondergrond wordt gezien voor de ceramic coating. Deze polijsten we op de autolak en laten deze 4 uurtjes intrekken.

Ceramic coating op de autolak aanbrengen

Nu de ondergrond 4 uurtjes is gedroogd komt het stukje ceramic coating aanbrengen. Dit gebeurt met een kleine spons waar we een witte doekje omheen wikkelen. Met het potje ceramic coating druppelen we 8 a 10 druppels op het witte doekje en verdelen dit op een gedeelte van de lak. Wij beginnen met de dak en vervolgens de motorkap en zo gaan we door tot we de hele auto hebben gehad. Per gedeelte brengen we de ceramic coating een en laten dit vervolgens een paar minuten intrekken en erna met een meerdere microvezel doekjes afnemen om zeker van te zijn dat er geen vegen achter blijven. 

Het effect van glascoating na 6 maanden!

Drogen met infrarood lampen

Nu de ceramic coating is aangebracht is het tijd om te drogen, door dit project te versnellen gebruiken wij infrarood lampen. Dit doen wij per gedeelte en laten de lampen er 10 minuten op schijnen en vervolgens verplaatsen we de infrarood lampen naar een andere gedeelte.

Ramen coaten, Bumpers en velgen.

Om het compleet te maken bieden wij ook aan om de ramen in een coating te zetten, dit blijft er ongeveer 12 maanden op. Dit geld ook voor de velgen en bumpers. Dit is in overleg mogelijk om erbij te nemen.

Prijs voor ceramic coating

De prijzen die wij hanteren voor een ceramic coating is op aanvraag! voor zowel een nieuwe auto als een gebrukte bolide. Elke auto heeft namelij zijn eigen aanpak nodig, vandaar dat we liever een afspraak inplannen om de auto te kunnen bezichtigen.

Delen